Ubink Machinebesturingen B.V.
Beppy Nooijstraat 45
2331 HT Leiden
Tel.: 071-5723881

Over Ubink Machinebesturingen bv.


Ubink Machinebesturingen is een bedrijf waarvan de directeur/eigenaar, Ad Ubink, het liefst ‘onoplosbare’ vraagstukken voorgeschoteld krijgt. "Ik zie een uitdaging in het oplossen van problemen op aandrijf- en besturingsgebied".
Zo is er binnen ons bedrijf bijvoorbeeld een muntenteller voor het casino ontwikkeld. Een ander leuk project is de besturing van een zogenaamd ‘firepack’. Dit is een brandblusinstallatie bestaande uit een dieselmotor en een pomp waarbij de wens was om de installatie bij het opstarten niet in één keer vol te belasten maar geleidelijk. Het opstarten duurt nu 15 seconden terwijl het apparaat, na het stopcommando, ook op een rustige manier weer afschakelt. Dit voorkomt onnodige belastingpieken op de verschillende componenten en draagt bij aan een hogere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en minder onderhoud.
Een aantal van onze interessante projecten liggen in fiets- en auto-opslagsystemen die met onze besturing draaien. Deze systemen plaatsen de auto’s of fietsen relatief dicht op elkaar waarmee ruimte wordt bespaard terwijl de auto of fiets toch veilig is opgeborgen.