Ubink Machinebesturingen B.V.
Beppy Nooijstraat 45
2331 HT Leiden
Tel.: 071-5723881

Projecten


AGV

Automatisch Geleide Voertuigen

Bij een grote voedingsmiddelen producent verzorgen we de technische ondersteuning en het onderhoud van de AGV's (Automatisch Geleide Voertuigen). Deze voertuigen kunnen drie volle pallets gelijktijdig ophalen en wegbrengen. Het voertuig vindt zelf zijn route binnen een geprogrammeerde plattegrond. Hierbij worden passerende mensen en obstakels automatisch herkend.


Meetrapportproject

Voor vele producten is het van belang dat de kwaliteit op moment van aflevering op een eenduidige manier vastgelegd wordt. We hebben in verschillende industrieën meetopstellingen gerealiseerd waar automatisch metingen uitgevoerd worden en de resultaten gerapporteerd worden. Zo hebben we de performance testen van dieselmotoren geautomatiseerd, maar ook van rollen zelfklevend papier en van waterpompen.


Velowspace

Een OV-fietsverhuursysteem op station Bunnik

De Velowspace is een carrousel voor 24 fietsen. Afhankelijk van de toepassing kunnen hier fietsen verhuurd of gestald worden. De carrousels zijn stapelbaar en in segmenten op te bouwen.
OV-fiets is een organisatie die +/- 5000 fietsen verhuurt op en rondom stations van de Nederlandse Spoorwegen. Hiervoor hebben wij op 96 locaties (de kleinere stations) fietskluizen omgebouwd tot automatische fietsverhuursystemen. Door het succes van OV-fiets zijn stallingen met meer capaciteit nodig en hierin voorziet de Velowspace. De klant meldt zich aan bij de Velowspace door middel van een mifarepas of barcode. De pas wordt, via een gprs-model, in de backoffice van OV-fiets opgezocht en gevalideerd. De klant kan nu kiezen of hij een fiets wil ophalen of terugbrengen. Hierna zal het systeem de fiets of lege plek voordraaien en vrijgeven. Tijdens het in- en uitnemen wordt de fiets gescand en aan de hand van de unieke tag in de fiets wordt de gebruiker gekoppeld aan de fiets.


Ziekenhuis

Afvalwater zuiveringsinstallatie

Deze afvalwaterzuiveringsinstallatie staat bij een ziekenhuis in Delft. In deze installatie wordt het afval vergist en het water gezuiverd. De energie die bij het vergisten vrij komt wordt weer omgezet in elektriciteit en warmte. Voor deze installatie hebben we de elektrische engineering en de software verzorgd. Omdat een zuiveringsinstallatie continu beschikbaar moet zijn, worden meldingen automatisch doorgestuurd via SMS en mail. Ook kan er op afstand ingegrepen worden in het proces met behulp van een smartphone of een computer.


Revisie

van oude machines

Bij verouderde productiemachines loont het vaak de moeite om deze te moderniseren. Zo zijn deze persen van 70 jaar oud onlangs van een nieuwe besturing voorzien. Tevens zijn de machines voorzien van lichtschermen om aan de huidige veiligheidseisen te voldoen en ongelukken te voorkomen. Hierdoor kunnen ze weer jaren betrouwbaar en veilig functioneren.


Robotgripper

Volledige productie automatisering

Voor een project bij een voedingsmiddelen leverancier in Amsterdam hebben we de productie volledig geautomatiseerd. Hier wordt jus d'orange via pijpleiding aangevoerd en afgevuld, verpakt, gepalletiseerd en gewikkeld, en dat zonder dat er ook maar een hand naar uitgestoken wordt.
Voor volledige automatisering zijn er slimme oplossingen nodig. Hier is gebruik gemaakt van een visionsysteem om de exacte locatie van de producten te bepalen en robots om de producten te bewerken en te verpakken. Voor het palletiseren hebben we een robotgripper ontwikkeld die meerdere functies kan uitvoeren. Zo kan de robotgripper tegelijkertijd pallets en tussenlegvellen pakken, meerdere dozen in één beweging palletiseren, emmers stapelen en ook nog d.m.v. gewicht bepalen of er geen producten in de verpakking ontbreken.